vineri, 18 decembrie 2015

DE CE MOR ALBINELE IARNA?

De ce mor familiile de albine in perioada iarnii?


In timpul iernii unele familii de albine mor. Motivele sunt diverse insa cel mai intalnit motiv este datorat pierderii dezechilibrului. Albinele ametesc, tremura isi pierd echilibrul si nu reusesc sa mai zboare.

Intodeauna in perioada iernii albinele au nevoie de ingrijire din partea apicultorului. Acesta trebuie sa supravegheze stupii de albine prin indepartarea zapezii si prin contol auditiv periodic. Contolul auditiv presupune introducerea unui furtun de 1 metru lungime in interiorul stupului si ascultarea zumzetului din interiorul stupului.

Acest control auditiv se face din doua in doua saptamani in primele luni ale iernii si saptamanal spre sfarsitul iernii.In functie de zumzetul din stup, apicultorul isi poate da seama daca iernarea decurge normal sau nu. Daca zumzetul este intens inseamna ca iernarea nu decurge normal, un zumzet slab indica lipsa hranei iar un zumzet neuniform indica lipsa matcii. 

Mai jos este un video referitor la cum se prepara hrana pentru iarna si un video despre viata albinelor din timpul iernii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...